Egy kis “ízelítő” rólunk

Kedves receptek iránt érdeklődő Látogatónk!

Örülünk, hogy ide tévedtél. A kérdés gondolom felmerült benned, hogy mit is fogsz itt találni?
Bemutatjuk a nemzeti konyhák változatos világát, mint például az amerikai konyha, ahol megismerkedhetsz az amerikai ételek számos képviselőjével amerikai pite , ugyanakkor megismerheted az olaszos ízeket, az olasz konyhát és az ételeket.
Megmutatjuk, hogy is néz ki az eredeti olasz pizzatészta, ami után garantáltan pozitív véleménnyel lesz rólad mindenki, aki kóstolta a főztödet.És ez még nem minden!
Ázsia ízvilágát is “megízlelheted” a kínai konyha és a kínai ételek képében.
Az, hogy szecsuáni csirke, pekingi kacsa és a fűszeres tofu gondolom, nem új számodra sem, de egy won ton leves már kevésbé ismert lehet.
A távolkeleti “túránk” után kanyarodjunk egy kicsit délebbre, pontosabban Indiába.
Az indiai ételek ugyan kevésbé ismertek hazánkban, mint fentebb említett, de ahogy szokták mondani, a “változatosság gyönyörködtet”, így hát érdemes ezen a területen is némi jártasságot szerezni megismerni az indiai konyha nem éppen apró-cseprő dolgait, fortélyait.
De ne feledkezzünk meg az arab konyha csodáiról sem, amit megtalálsz a kategória ikon alatt. Itt számos arab étellel ismerkedhetsz meg, mint például a  pita vagy a humusz.
Furcsán hangzik mi? De csak számunkra. Szokatlan hangzása ellenére rendkívül finom ételekről van szó.
A pita az egyik legismertebb török-arab eredetű kenyérféle. A recept meglehetősen egyszerű, ez a finom lapos kenyér nagyjából másfél óra alatt akár elkészíthető házilag is.
Próbáld ki!

A nemzeti ételeken kívül természetesen bővebb a választék. Szeretnénkk kitérni a diabetikus, az allergén anyagokat mellőző ételekre is, mint például a glutén mentes vagy a laktóz mentes alapanyagokat tartalmazókra.
A gyerekekre is gondoltunk, gyerek ételek elnevezésű kategória alatt megtalálod a kapcsolódó ételeket. Így bátran készíthetsz finomságokat gyermekednek is.

Ha pedig közelednek az ünnepek, irány az ünnepi receptek!
Húsvéti receptek, vagy karácsonyi receptek jöhetnek?
Ha eljön a Szenteste,
Mézeskalácsot is ehettek.

 

receptek, ünnepi receptek, olasz receptek, itáliai receptek, nemzeti ételek, kínai konyha, kínai receptek, arab konyha, indiai konyha, indiai ételek, amerikai ételek, amerikai konyha, diabetikus receptek, diabetikus ételek, glutén mentes ételek, glutén mentes konyha, gyerek ételek, gyermek ételek,

Oldalunk létrehozásánál törekedtünk az egyszerűségre, átláthatóságra és a közösségi jellegre.
Szeretnénk, minél nagyobb területen lefedni a a sütés-főzés témáját.